Hydroven 12 LymphAssist Pro


uniek IPC systeem geschikt voor een lymfoedeem behandeling thuis

De Hydroven 12 Lymphassist Pro is een uniek IPC systeem geschikt voor een lymfoedeem behandeling thuis, lipoedeem en veneus oedeem.

Naast de unieke LymphAssist™-modes beschikt de Hydroven 12 Lymphassist Pro ook nog over een tweetal andere modi t.w. Sequentiële therapie en Wave therapie.

 

Deze therapieën zijn ook nog te combineren met de unieke LymphAssist™-modus waardoor er 5 therapie instellingen mogelijk zijn. Een uitleg over de diverse therapie instelling vindt u hieronder.

LymphAssist™ Therapie - Exclusief voor LymphAssist™ en LymphAssist™Pro

De unieke LymphAssist™-modus repliceert de basisprincipes van manuele lymfedrainage (MLD). De automatische druk- en 12-kamer sequentiebepaling helpt een efficiënte vloeistofoverdracht door het lymfestelsel van de patiënt te bevorderen. Deze zachte ‘directionele’ 

ritmische massage stimuleert de lymfevaten en stimuleert hen om eiwitten en afvalproducten uit de getroffen ledematen af te voeren.


Sequentiële Therapie

Een intensieve en effectieve therapie waarbij alle cellen opeenvolgend opgeblazen worden en opgeblazen blijven tot de lucht in alle cellen gelijktijdig wordt vrijgegeven.

 

De 60% drukgradiënt herstelt het natuurlijk hydrostatische evenwicht van het ledemaat, wat zich kenmerkt door optimaal comfort met opmerkelijke resultaten.


Wave Therapie

Een voor de patiënt zeer goed te verdragen peristaltische cyclus met een 60% drukgradiënt, waarin één kamer opblaast, gevolgd door een tweede en derde kamer; op het moment dat de derde kamer opblaast, loopt de eerste kamer leeg. Dit inflatiepatroon verloopt van een distale naar proximale richting. De wave therapie is ideaal voor patiënten die geen sequentiële therapie kunnen verdragen of wanneer er sprake is van uitgesproken discomfort.


De Hydroven 12 Lymphassist Pro is voorzien van een digitale display waarop de druk, therapiekeuze en de therapietijd kan worden ingesteld. Verder is het mogelijk de inflatie en deflatie tijden aan te passen. Op het systeem kunnen maximaal twee 12-kamerige arm of beenmanchetten worden aangesloten


brochures en video's

Download
Hydroven 12 LymphAssist Pro brochure
Hydroven 12 4pp Brochure 779346NL-1.pdf
Adobe Acrobat document 595.2 KB